Selectează o Pagină

Gabriel Duca este membru al Grupului Nectarie Protopsaltul încă de la înfiinţarea acestuia în anul 2001 şi preşedinte al Asociaţiei Nectarie Protopsaltul. Este licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Bucureşti şi doctor al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu pe domeniul Teologie Liturgică.

A participat la toate înregistrările Grupului Nectarie Protopsaltul şi la majoritatea evenimentelor (concerte, slujbe de priveghere, proiecte) în care a fost implicat grupul. A studiat numeroase manuscrise muzicale din biserici şi mănăstiri, editând trei volume de muzică psaltică tipărite de Asociaţia Nectarie Protopsaltul şi un volum al Stihirarului Ieromonahului Visarion din Mănăstirea Neamţ, tipărit la Editura Doxologia. Coordonează colecţiile de discuri Moştenire paisiană şi Psaltichie românească, editate de revista Familia Ortodoxă; discurile cuprind cântări vechi, culese din manuscrise. Lucrează într-o bibliotecă universitară, iar în Duminici şi sărbători este psalt la strana paraclisului Sfântului Grigorie Palama din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Gabriel Duca este membru al Grupului Nectarie Protopsaltul încă de la înfiinţarea acestuia în anul 2001 şi preşedinte al Asociaţiei Nectarie Protopsaltul. Este licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Bucureşti şi doctor al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu pe domeniul Teologie Liturgică. A participat la toate înregistrările Grupului Nectarie Protopsaltul şi la majoritatea evenimentelor (concerte, slujbe de priveghere, proiecte) în care a fost implicat grupul. A studiat numeroase manuscrise muzicale din biserici şi mănăstiri, editând trei volume de muzică psaltică tipărite de Asociaţia Nectarie Protopsaltul şi un volum al Stihirarului Ieromonahului Visarion din Mănăstirea Neamţ, tipărit la Editura Doxologia. Coordonează colecţiile de discuri Moştenire paisiană şi Psaltichie românească, editate de revista Familia Ortodoxă; discurile cuprind cântări vechi, culese din manuscrise. Lucrează într-o bibliotecă universitară, iar în Duminici şi sărbători este psalt la strana paraclisului Sfântului Grigorie Palama din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.